Labuđe jezero, Foto galerija, Swan lake, Photo Gallery, Mute swan
< home
Fotografije na ovim stranicama su snimljene tijekom siječnja i veljače 2003. godine. Najteže mi je bilo napraviti konačnu selekciju fotografija, tako da je od cca 1000 snimljenih, ovdje prikazano tek oko 90.
<<< DRUŽENJE
S obzirom da je jezero samo manjim dijelom bilo nezaleđeno, labudovi nisu mogli pronaći dovoljno hrane za svoje potrebe. Vikendom su rijetki posjetioci donosili kukuruz i stari kruh, tako da su se navikli na prisustvo ljudi, što mi je omogućilo da ih slikam iz blizine.
<<< GLAVE
Aktivnosti udaljenije od obale sam mogao snimiti zahvaljujući nevjerojatno dobrom optičkom zoom-u Camedie 2100 i optičkoj stabilizaciji slike. Nijedna od mnogih telefoto snimaka nije potresena, a sve su snimljene iz ruke. (zoom 38-380mm eqv. 35mm kamerama).
<<< AKTIVNOSTI
U pogledu hrane labudovi nisu posebno izbirljivi. Draži im je kukuruz nego stari kruh, kojeg jedu tek kada se razmoči u vodi. Zahvaljujući dobrim ljudima iz okolnih sela koji su redovito tijekom zime donosili hranu i razbijali led, labudovi su dobro podnijeli prilično jaku ovogodišnju zimu.
<<< HRANJENJE
home : : jezero : : bijeli labud : : prstenovi : : e-mail